Tag Archives: Unii Europejskiej

Wybory do Parlamentu Europejskiego. Wspólne dobro, wspólny obowiązek

Minęło 10 lat, odkąd Polska wstąpiła do Unii Europejskiej. Nie da się ukryć, że na członkostwie skorzystało całe społeczeństwo. Dzięki funduszom unijnym rozwinęła się rodzima gospodarka. Zniesienie granic pozwoliło na swobodne poruszanie się po Europie. Korzyści czerpią wszyscy, nawet ci, …

Baltic Ceramics Investments opublikował Memorandum Informacyjne w związku z publiczną emisją akcji

Baltic Ceramics Investments S.A., spółka specjalizująca się w produkcji proppantów ceramicznych, materiału wykorzystywanego m.in. do poszukiwania oraz wydobycia gazu i ropy naftowej ze skał łupkowych, w związku z publiczną emisją akcji opublikowała Memorandum Informacyjne.

Nagrody PARP podczas VI Europejskiego Kongresu Gospodarczego

Aplikacja mobilna wspomagająca osoby niewidome, produkt do leczenia zwężenia tętnicy wieńcowej, system analizy zachowań ludzi w oparciu o obraz video ? to niektóre z projektów wyróżnionych nagrodami Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości, jakie zostały wręczone podczas Europejskiego Kongresu Gospodarczego 2014

Laureaci plebiscytu Top Inwestycje Komunalne 2014. Wydarzenie towarzyszące VI Europejskiemu Kongresowi Gospodarczemu

Będzin, Bogdaniec, Gdańsk, Kielecki Obszar Metropolitalny, Łódź, Końskie, Poznań, Toruń, Tychy, Zabrze ? inwestycje komunalne z tych miast zwyciężyły w konkursie Top Inwestycje Komunalne 2014. W głosowaniu internautów najlepszą okazała się wspólna inwestycja Bytomia i Radzionkowa. W plebiscycie internetowym oddano