Refundacje - Dopłaty - Finanse > www.refundacja.pl

Nowości

Kredyt dewizowy czy złotowy?

Zmiana wartości złotówki

Oprocentowanie oszczędności wzrasta

Akcje, obligacje, papiery wartościowe

Ecoren kupuje akcje BOŚ

Inwestować z polisą, czy bez?

Inwestycje.pl i Waluty.com coraz bliżej pierwszej dziesiątki w Polsce

Refundacja leków

Korona szwedzka

Korona duńska

Akt normatywny

Akt prawny

Trybunał Obrachunkowy

Venture Capital

Windykacja

Leasing

Rodzaje leasingu

Podmioty leasingu

Przedmiot umowy leasingu

Ubezpieczenie

Apteka
Ciąża | Poród
Fryzury | Włosy
Hotele, Hotele Wrocław

Refundacja leków

Kiedy idziesz do lekarza, wiesz, że przepisuje on leki, które są refundowane. Jednak nie zawsze tak się dzieje. Często lekarze zalecają swoim pacjentom drogie lekarstwa, które tak naprawdę mają swoje odpowiedniki w postali leków refundowanych.

Dlatego, idąc do lekarza, możesz zawsze poprosić, aby zapisywał Ci takie lekarstwo, które nie będzie tym najdroższym z możliwych. Oczywiście, są sytuacje, kiedy nie ma wyboru leków. Jednak najczęściej to lekarz decyduje, który z leków o takim samym działaniu, zapisze.

Jednak to nie koniec przygody z lekami. Dużym problemem dla wielu osób były ostatnie partie z produkowanych leków. Idąc do apteki z wypisaną przez lekarza receptą, słyszeli, że nie ma danego leku już i nie będzie, ponieważ nie ma już w produkcji takiej dawki. Tymczasem, wiele aptek stosowało taki zabieg, ponieważ wiadomo było, że dany lek zmieni tylko nazwę i podrożeje lub przestanie być refundowany.