Podwyższenie przed wakacjami limitów transakcyjnych na [email protected] – wirtualnej portmonetce

MultiBank - detaliczna część BRE Banku SA - od 15 czerwca br. zmienia wartość limitów transakcyjnych na [email protected] W odpowiedzi zbliżający się okres wakacyjny oraz wzrost transakcji o wysokich wartościach tymczasowy indywidualny limit transakcyjny zostaje zwiększony do 20.000 zł. Standardowy maksymalny limit [email protected] wynosi obecnie 5.000 zł.

Według analiz transakcji dokonanych przez klientów MultiBanku, posiadacze [email protected] wydają najwyższe kwoty na sprzęt komputerowy, oprogramowanie, sprzęt fotograficzny, bilety lotnicze oraz sprzęt elektroniczny. 55 % transakcji stanowią zakupy dokonane w polskich sklepach internetowych, 30 % w sklepach amerykańskich, zaś po 6 % przypada na sklepy brytyjskie oraz sklepy z krajów strefy euro. Użytkownicy [email protected] płacą także za zakupy w Singapurze, Hong Kongu, Japonii, Nowa Zelandii czy Australii. 54% wartości wszystkich transakcji stanowią transakcje dokonane w sklepach amerykańskich, 24 % w sklepach polskich, zaś 10 % w sklepach brytyjskich.

[email protected] jest wirtualną kartą do płacenia w Internecie oraz przy zamówieniach telefonicznych lub pocztowych. Otrzymać ją mogą posiadacze MultiKont ja, my, jestem oraz Aquarius. Jest kartą typu "wirtualna portmonetka", która nie może być użyta przez nikogo w świecie rzeczywistym, w żadnym fizycznym sklepie ani w bankomacie. Aby dokonać płatności z wykorzystaniem [email protected], wystarczy podczas zakupów w sklepie internetowym w drugim oknie przeglądarki zalogować się na swoje konto w MultiBanku, załadować [email protected] kwotą płatności i podać na stronie, na której dokonujemy zakupy numer ?wirtualnej portmonetki? MultiBanku. Po dokonaniu transakcji [email protected] zostaje opróżniona, dzięki temu nawet, gdy ktoś pozna jej numer nie będzie mógł z niej skorzystać. Zastosowaniu unikalnego mechanizm ładowania [email protected] tuż przed dokonaniem transakcji oraz oddzielenie transakcji internetowych od transakcji dokonywanych kartą płatniczą lub kartą kredytową zapewniają najwyższe bezpieczeństwo transakcji internetowych. O każdej transakcji dokonanej z wykorzystaniem [email protected] klienci MultiBanku mogą być powiadamiani SMS-em lub mailem. Z uwagi na największa popularność sklepów amerykańskich wśród użytkowników [email protected] zagraniczne transakcje rozliczane w dolarach amerykańskich.

Źródło Grupa mBank. Dostarczył netPR.pl