Bank Pekao SA najlepszą Spółką giełdową 15-lecia

<P ><B >Bank Pekao SA został uznany najlepszą spółką giełdową w konkursie Gazety Prawnej ?<I >Najlepsi w 15-leciu 1989 ? 2004?. W gronie nagrodzonych znalazły osoby i instytucje które wywarły największy wpływ na polską gospodarkę w okresie transformacji.   <P ><I >Nasza gospodarka jest jedną z najszybciej rozwijających się w Europie ? powiedział podczas uroczystej gali, redaktor naczelny Gazety Prawnej, Zbigniew Maciąg. ? <I >W tym roku redakcja i czytelnicy Gazety Prawnej postanowili wyróżnić ludzi i firmy, które przyczyniły się do transformacji w gospodarce i są wzorem dla licznej rzeszy ludzi polskiego biznesu i przedsiębiorczości. <P ><B > <P >Nagrody przyznano w 12 kategoriach: najlepszy premier, minister finansów, prezes banku centralnego, prezes banku, Bank, prezes firmy ubezpieczeniowej, firma ubezpieczeniowa, firma leasingowa, spółka giełdowa, inwestycja zagraniczna, eksporter, oraz polskie przedsiębiorstwo.<I >  <P >Bank Pekao SA, który zadebiutował na warszawskiej Giełdzie Papierów Wartościowych 30 czerwca 1998 otrzymał tytuł <B >najlepszej spółki giełdowej 15-lecia. <P ><I > <P ><I >Jesteśmy dumni z tej narody ? powiedział Christopher Kośmider, Członek Zarządu Banku. ? <I >Sądzę, że czytelnicy i inwestorzy <I >docenili naszą otwartą politykę informacyjną oraz stały i stabilny wzrost jakości naszych wyników.<I >  <P >Poza Bankiem Pekao SA w gronie laureatów znaleźli się między innymi: najlepszy premier 15 lecia ? Tadeusz Mazowiecki, najlepszy minister finansów ? Leszek Balcerowicz i najlepszy Bank ? PKO BP. <P > <P >Nagrody Gazety Prawnej wręczono w tym roku po raz pierwszy, przyznanie tytułów zbiegło się z jubileuszem 10-lecia dziennika. Jak zapowiadają organizatorzy konkursu, redakcja Gazety Prawnej  rozważa możliwość, aby corocznie nagradzać osoby i firmy których działalność przyczynia się do dynamicznego rozwoju polskiej gospodarki.
Źródło Bank Pekao SA. Dostarczył netPR.pl