Państwo Środka kusi inwestorów

MultiBank poszerza ofertę lokat dostępnych dla Klientów Klubu Aquarius. Nowa, dwuletnia Lokata Inwestycyjna Asian Stars daje możliwość inwestycji na dynamicznie rozwijającym się rynku chińskim i 100% gwarancję zainwestowanego kapitału.

Lokatę mogą założyć posiadacze MultiKonta Aquarius w okresie od 11.06. do 26.06.2007 r. Jest ona oparta na China All Stars Index, zestawieniu 5 funduszy inwestujących w akcje spółek notowanych na giełdach w Chinach i w Hong Kongu.

- Dzięki propozycji MultiBanku, Klient ma możliwości skorzystania z potencjału dynamicznie rozwijającej się gospodarki chińskiej. Lokata Asian Stars dostępna dla Klientów Klubu AQ, pozwala na inwestowanie na giełdach w Chinach i Hong Kongu bez ryzyka i dodatkowych opłat – mówi Joanna Wesołowska-Piekut odpowiedzialna za produkty dla Klientów Klubu Aquarius.

Oprocentowanie dwuletniej lokaty naliczane jest w oparciu o kwartalne obserwacje zmiany wartości indeksu, co daje możliwość zabezpieczenia wypracowanych zysków w przypadku słabszej koniunktury pod koniec inwestycji. Jednocześnie subskrybenci lokaty Asian Stars mogą liczyć na 100% gwarancję ochrony wkładu niezależnie od sytuacji na giełdach azjatyckich.

Informacje dodatkowe:

Start subskrypcji: 11.06.2007 r.
Koniec subskrypcji: 26.06.2007 r.
Czas trwania lokaty: 2 lata
Minimalna kwota lokaty: 5 tys. zł
Waluta: PLN

Fundusze wchodzące w skład indeksu wybierane są na podstawie rankingu agencji Standard&Poor’s (S&P Fund Stars). S&P przygotowuje swój ranking przyznając funduszom gwiazdki na podstawie wskaźnika Sharpe’a, który mierzy historyczną stopę zwrotu indeksu. Aktualny Skład Indeksu China All Stars

FUNDUSZS&P STARSUDZIAŁ W INDEKSIE(na dzień 04.04.2007)
Schroder ISF Greater China* * * *19,72%
Baring IUF Hong Kong  China Fund* * * * *22,07%
Credit Agricole Greater China* * * *20,23%
Templeton China Fund* * *18,27%
Invesco Greater China Fund* * * *19,80%

Szacunkowa stopa zwrotu z Lokaty Asian Stars wyniosła 26% - w szacunku wzięto pod uwagę dane historyczne za okres 01.06.2005-01.06.2007.

Źródło Grupa mBank. Dostarczył netPR.pl