Lokata Samba w MultiBanku

Umiejętne wykorzystanie przewidywanego odbicia na światowych rynkach akcji oraz wzrostu cen surowców to okazja na zysk dzięki nowej Lokacie Inwestycyjnej Samba w MultiBanku. Subskrypcja na produkt z 2 letnim okresem zapadalności potrwa do 8.01.2009. Dodatkowo Klienci, którzy zainwestują w Sambę, otrzymają prawo do skorzystania z promocyjnej lokaty 3 – miesięcznej z oprocentowaniem 10% w skali roku. Obserwowane obecnie wyceny światowych spółek giełdowych stają się szczególnie atrakcyjne dla inwestycji średnioterminowych, dlatego aktywem bazowym lokaty jest koszyk czterech indeksów giełdowych: - Standard & Poor’s 500 (indeks największych spółek amerykańskich)
- Nikkei 225 (indeks największych spółek japońskich)
- Dow Jones EURO STOXX 50 (indeks największych spółek europejskich)
- Standard & Poor’s Goldman Sachs Commodity Index Excess Return (indeks towarów i surowców notowany na Chicago Mercantile Exchange)  Samba pozwala na osiągnięcie zysku na poziomie 28%, jeżeli na koniec trwania lokaty wszystkie cztery indeksy wzrosną o więcej niż 20%. Jeśli natomiast nastąpi wzrost wszystkich czterech indeksów o więcej niż 10% na koniec inwestycji, wówczas zysk znajdzie się w przedziale 0%-7%. (Ostateczna wartość będzie podana po zakończeniu okresu subskrypcji). W pozostałych przypadkach inwestycja gwarantuje zwrot 100% zainwestowanego kapitału na zakończenie inwestycji. Wszystkie wymienione wyżej warunki są  rozłączne. Klienci, którzy założą Lokatę Inwestycyjną Samba mogą skorzystać z promocji w postaci 10% na 3 – miesięcznej lokacie terminowej. Maksymalna kwota lokaty promocyjnej nawet do 40% wartości środków zainwestowanych w Lokatę Inwestycyjną Samba. Warunki lokaty: - termin subskrypcji: od 10.12.2008 do 08.01.2009
- okres trwania inwestycji: 2 lata
- waluta: PLN
- minimalna kwota wpłaty: 5000 PLN
- 100% gwarancji zainwestowanego kapitału na zakończenie inwestycji
- możliwość osiągnięcia ponadprzeciętnego zysku
- brak opłat wstępnych i za zarządzanie
- możliwość obsługi lokaty za pośrednictwem Internetu
- dywersyfikacja portfela
- możliwość przechowywania środków na rachunku MultiMax w okresie subskrypcji
Źródło Grupa mBank. Dostarczył netPR.pl