Już wkrótce Malarz Roku 2011

1 lipca startuje druga edycja konkursu Malarz Roku, podczas którego wybrany zostanie najlepszy wykonawca w Polsce. Organizator, Akademia Technik Malarskich, zaprasza do udziału wszystkie firmy wykonawcze oraz zawodowych malarzy. Na zwycięzcę czeka m.in. doskonały Volkswagen Caddy, ufundowany przez marki Sigma Coatings oraz Dekoral Professional. < p>Innowacyjna formuła konkursu, idea promowania fachowości oraz atrakcyjne nagrody sprawiły, że konkurs Malarz Roku 2010 spotkał się z bardzo dobrym przyjęciem ze strony przedstawicieli branży malarskiej. W tej sytuacji informacja o starcie edycji 2011 była tylko kwestią czasu. Akademia Technik Malarskich właśnie ogłosiła początek kolejnego wydania konkursu: 1 lipca oficjalnie rusza Malarz Roku 2011, podczas którego wybrana zostanie najlepsza firma wykonawcza w Polsce. W konkursie może wystartować każde przedsiębiorstwo, będące członkiem Klubu ATM. W tym celu wystarczy tylko przedstawić dowolną inwestycję, zrealizowaną po 1 stycznia 2010 r. przy wykorzystaniu produktów marek Dekoral Professional lub Sigma Coatings. Zgłoszenie powinno zawierać: krótki opis inwestycji, jej adres, dokumentację zdjęciową, opis przeprowadzonych prac, zgodę inwestora oraz ? w przypadku podwykonawców ? zgodę głównego wykonawcy. Inwestycje można zgłaszać od 1 lipca do 31 października w Centrach Dekoracyjnych oraz u przedstawicieli handlowych PPG Deco Polska Po zamknięciu pierwszego etapu inwestycje będą szczegółowo oceniane prze jury składające się z trenerów i doradców Akademii Technik Malarskich. W styczniu 2012 r. ogłoszone zostanie TOP 10 inwestycji, które będą walczyć o tytuł Malarza Roku 2011. Zwycięzcę poznamy w kwietniu podczas uroczystej Gali Finałowej. Do wygrania czekają bardzo atrakcyjne nagrody ufundowane przed Dekoral Professional oraz Sigma Coatings:
  • Nagroda główna dla ?Malarza Roku 2011?: Volkswagen Caddy
  • Nagroda publiczności: Profesjonalna maszyna natryskowa
Nagrody rzeczowe to jednak nie wszystko, co organizatorzy przygotowali dla na najlepszych wykonawców. Zwycięskie firmy oraz ich inwestycje zostaną zaprezentowane w specjalnym albumie pokonkursowym oraz prasie budowlanej. Nagrodzone realizacje będą ponadto promowane w sieci sklepów Centrum Dekoracyjne oraz Centrum Dekoral Professional. Po sukcesie pierwszej edycji Malarza Roku organizatorzy nie kryją, że w tym roku oczekują jeszcze większego zainteresowania i emocji: Konkurs Malarz Roku doskonale wpisuje się w rozwijaną przez nas ideę budowy społeczności profesjonalnych malarzy, stawiających na rzetelność i jakość prowadzonych prac wykonawczych. W tym celu utworzyliśmy Klub ATM oraz rozwijamy nasz program szkoleń i certyfikacji dla malarzy zawodowych. Druga edycja konkursu będzie z pewnością doskonałą metodą promowania fachowości i profesjonalizmu w codziennej pracy. Gorąco zapraszamy wszystkich malarzy do udziału w zawodach ? podsumowuje Jarosław Domowicz, kierownik ATM. Akademia Technik Malarskich ? organizator konkursu Malarz Roku 2011, to pierwsze w Polsce centrum szkoleniowo-doradcze dla firm wykonawczych. Ośrodek oferuje profesjonalistom kompleksowe wsparcie merytoryczne oraz program szkoleń certyfikujących, po których uzyskuje się tytuł ?Malarza Certyfikowanego?. Dla klientów jest on gwarancją najwyższej jakości usług, a tym samym jest też idealną formą promocji i rekomendacji dla wykonawców. W tym roku ATM uruchomiła ?Klub ATM?, zrzeszający zawodowych malarzy. Członkowie Klubu zyskują m.in. Doskonałe wsparcie promocyjne oraz merytoryczne. Dodatkowo mogą korzystać ze specjalnych promocji w sieci sklepów Centra Dekoracyjne.
Źródło Dekoral Professional. Dostarczył netPR.pl