Fundusze AXA TFI dostępne w MultiBanku

Oferta inwestycyjna MultiBanku poszerzona została o kolejne 8 subfunduszy zarządzanych przez AXA TFI – nowe towarzystwo współpracujące z bankiem. Obecnie w MultiBanku dostępnych jest 287 funduszy inwestycyjnych, w tym 16 z nich to produkty prestiżowe, których próg wejścia to ok. 40 tys. euro.

AXA TFI to kolejne towarzystwo, którego produkty w ciągu ostatniego miesiąca zostały udostępnione klientom MultiBanku.

- W połowie maja br. wprowadziliśmy do oferty 12 funduszy zarządzanych przez Aviva TFI – towarzystwo, którego produkty od dawna plasują się w czołówkach rankingów funduszy inwestycyjnych – mówi Daniel Wrzesiński, menadżer Centrum Oszczędzania MultiBanku. – Teraz do grona 18 towarzystw współpracujących z MultiBankiem dołącza AXA TFI. Dzięki temu liczba funduszy dostępnych w banku wzrośnie do 287 – dodaje Wrzesiński.

Nowe fundusze klienci mogą kupować bezprowizyjnie w ramach internetowej platformy MultiBanku lub w jego placówkach. Minimalna wartość pierwszej wpłaty do funduszu AXA FIO wynosi 500 zł, a każdej kolejnej 100 zł.

- Platforma zintegrowana jest z podstawowym rachunkiem oszczędnościowo-rozliczeniowym klienta, co usprawnia proces nabycia jednostek oraz umożliwia ich zakup 24 godziny na dobę – mówi Wrzesiński.

Informacje dodatkowe

AXA TFI działa na rynku od lipca 2010 r. W jego ofercie znajduje się  AXA FIO składający się z 8 subfunduszy:

• AXA Subfundusz Akcji „Big Players”,
  • AXA Subfundusz Equity Active Asset Allocation (AAA),
  • AXA Subfundusz Akcji,
  • AXA Subfundusz Bond Active Asset Allocation (AAA),
  • AXA Subfundusz Obligacji,
  • AXA Subfundusz Lokacyjny,
  • AXA Subfundusz Zrównoważony,
  • AXA Subfundusz Stabilnego Wzrostu.
Źródło Grupa mBank. Dostarczył netPR.pl