Ranking kont firmowych – czerwiec 2011

Spośród wszystkich dostępnych dla przedsiębiorców produktów finansowych, rachunek bankowy jest tym, z którego korzystają najczęściej. Przedsiębiorcy niechętnie podchodzą do zmiany banku, choć nie zawsze jest to dobrą decyzją. Warto więc na bieżąco monitorować ofertę rachunków firmowych.

Jeszcze w ubiegłym roku, banki nie zabiegały o klientów firmowych, większy nacisk kładły na przetrwanie skutków kryzysu. Sytuacja zmieniła się z początkiem tego roku. Wiele banków zapowiedziało wprowadzenie nowych lub odświeżenie już istniejących produktów finansowych skierowanych do przedsiębiorców.

Banki zdały sobie sprawę, że za przedsiębiorcą idą spore sumy pieniędzy. I nie chodzi już tylko o deponowanie firmowych pieniędzy na rachunku, ale również o korzystanie przez nich z innych produktów firmowych. Każda firma dużo chętniej skorzysta chociażby z kredytu w banku, w którym ma już rachunek, a więc jest z nim związana.

Więcej informacji: http://www.bankier.pl/wiadomosc/Ranking-kont-firmowych-czerwiec-2011-2365487.html. Przy powoływaniu się na analizę, prosimy o podanie źródła Bankier.pl.

Barbara Sielicka, [email protected]
Honorata Miś, [email protected]