Tag Archives: RP

VI Europejski Kongres Gospodarczy dobiegł końca . 3 dni debat, 102 sesje tematyczne, ponad 6000 uczestników

O planowanych projektach inwestycyjnych, perspektywach współczesnych miast, sytuacji na wschodzie oraz wyzwaniach m.in w branży energetycznej, budowlanej, obronnej czy motoryzacyjnej ? dyskutowali uczestnicy ostatniego, trzeciego dnia Europejskiego Kongresu Gospodarczego 2014 (European Economic Congress ? EEC). Organizowane po raz szósty w

Na Śląsku ujawniają się główne dylematy o charakterze globalnym. Rozpoczął się VI Europejski Kongres Gospodarczy

Na Śląsku ujawniają się główne dylematy o charakterze globalnym ? mówił dziś Premier RP Donald Tusk podczas uroczystej inauguracji Europejskiego Kongresu Gospodarczego (European Economic Congress ? EEC) w Katowicach. Już po raz szósty, na trzy dni Katowice stały się stolicą

VI Europejski Kongres Gospodarczy w Katowicach otworzy Premier RP Donald Tusk

Debatę o tym co najważniejsze dla gospodarki ? VI Europejski Kongres Gospodarczy w Katowicach ? zainauguruje wystąpienie Premiera RP Donalda Tuska. W trzydniowej konferencji wezmą udział komisarze UE, przedstawiciele rządów z Polski, Europy, świata, główni negocjatorzy gospodarczego i handlowego partnerstwa

Jakiego prezydenta chcą Polacy? – sondaż CBOS na zlecenie Reader’s Digest

Kandydata na prezydenta RP dyskwalifikuje dojście do majątku w sposób budzący wątpliwości ? uważa ponad 2/3 Polaków. Tak wynika z sondażu przeprowadzonego na zlecenie redakcji miesięcznika Reader?s Digest przez CBOS. Do uczciwości kandydata większą wagę przykładają osoby lepiej wykształcone, młodsze oraz