Tag Archives: UE

VI Europejski Kongres Gospodarczy dobiegł końca . 3 dni debat, 102 sesje tematyczne, ponad 6000 uczestników

O planowanych projektach inwestycyjnych, perspektywach współczesnych miast, sytuacji na wschodzie oraz wyzwaniach m.in w branży energetycznej, budowlanej, obronnej czy motoryzacyjnej ? dyskutowali uczestnicy ostatniego, trzeciego dnia Europejskiego Kongresu Gospodarczego 2014 (European Economic Congress ? EEC). Organizowane po raz szósty w

Potrzeba szerokiej debaty o partnerstwie transatlantyckim ? jednym z głównych wniosków Europejskiego Kongresu Gospodarczego

Brakuje szerokiej konsultacji umowy o TTIP ze środowiskami biznesowymi ? mówił Roman Rewald, członek zarządu AmCham drugiego dnia Europejskiego Kongresu Gospodarczego w Katowicach (European Economic Congress ? EEC) w trakcie panelu Partnerstwo transatlantyckie ? skutki dla gospodarki, poświęconego w

Infrastruktura spaja Europę Centralną ? blok zagadnień transportowych na Europejskim Kongresie Gospodarczym

W drugim dniu debat VI Europejskiego Kongresu Gospodarczego (European Economic Congress ? EEC) w ramach zagadnień dotyczących infrastruktury dyskutowano m.in. o międzygranicznej spójności ciągów transportowych krajów Europy Centralnej, społecznych i ekonomicznych skutkach rozwoju ciągów komunikacyjnych w tym regionie, a także